Frans Halskade - Rijswijk




Herinrichting en participatie Frans Halskade - Gemeente Rijswijk

In opdracht van gemeente Rijswijk is een ontwerp gemaakt voor de herinrichting van woonstraat Frans Halskade. Een grote uitdaging lag in het behoud van zoveel mogelijk volwassen paardenkastanjes en daarmee de groene uitstraling van de straat, maar tegelijkertijd het realiseren van voldoende parkeerplaatsen.

Samen met het projectteam van de gemeente is in een intensief participatieproces met bewoners is toegewerkt naar een breed gedragen en toekomstbestendig plan. Op de laatste bewonersavond is het Voorlopig Ontwerp aan bewoners gepresenteerd en konden de bewoners nog een aantal laatste detailkeuzes voor de inrichting maken. Zo kon men onder andere aan de parkzijde van de straat kiezen tussen verhoogd parkeren op grastegels of op halfverharding.